30 leuke en goedkope date tips voor koppels - Rekening.be

30 leuke en goedkope date tips voor koppels

 

Quality time besteden met de prins, of prinses, op het witte paard hoeft heus niet zo veel geld te kosten als je aanvankelijk zou denken. Houden van je lief hoeft namelijk helemaal niets te kosten en wanneer je een date organiseert met de liefde als thema, ben je doorgaans al een goed eind op weg. In sommige gevallen zal een date, waar je helemaal geen geld voor uit hebt hoeven geven, de leukste zijn die je ooit mee hebt gemaakt. Op het ogenblik dat je het met weinig geld moet stellen, of wanneer je het gewoon een beetje saai begint te vinden om steeds dezelfde soort dates te organiseren, dan kun je onderstaande ideeën een proberen. Niet alleen zal je portemonnee je daar behoorlijk dankbaar voor zijn, maar ook zal je lief versteld staan van je originaliteit, vindingrijkheid en creativiteit.

1. Ga samen op een virtuele vakantie

Indien je een gewone vakantie net even wat te duur vindt, kun je samen met je lief besluiten een virtuele reis te gaan maken. Met behulp van bijvoorbeeld 360 Cities kun je een 3-D virtuele tour maken over heel de wereld. Van tijd tot tijd kun zo samen steeds weer een nieuwe stad gaan verkennen en een dergelijke reis zelfs kunnen maken in plaats van een echte vakantie. Zelfs wanneer je niet echt naar een bepaalde plaats op vakantie gaat, kan het heel aangenaam zijn om samen een trip te plannen en tijd te besteden aan het achterhalen van wat er op diverse plaatsen op aarde allemaal te doen, te zien en te beleven valt voor jou en je partner.

2. Bekijk samen grappige video’s op YouTube

Samen met je partner kun je een aantal grappige video’s opzoeken op YouTube en deze vervolgens gaan bekijken. Maar ook kun je gebruikmaken van lijsten die andere mensen al samen hebben gesteld en gewoon gezellig achterover leunen in de armen van je partner. Lachen is immers gezond en liefde en lachen, gaan eveneens prima samen. Bovendien kost deze activiteit geen euro en dat is altijd mooi meegenomen.

3. Sterren kijken terwijl je samen romantisch buiten op een deken ligt

Nadat je een deken buiten in je tuin uit hebt gespreid, kun je daar samen met je partner heel romantisch op gaan liggen, eventueel onder het genot van een aantal lekkere hapjes en drankjes, om naar de sterrenhemel te gaan kijken of op zoek te gaan naar vallende sterren. Om erachter te komen welke sterren, sterrenbeelden en planeten je allemaal hebt gezien, kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld de gratis Sky Map app. Zeker als er een meteorenregen wordt verwacht is het een bijzonder goed idee om naar de nachtelijke hemel te gaan kijken samen met je lief.

4. Houd een watergevecht

Nadat je een paar spotgoedkope waterpistolen of –soakers hebt gekocht, bijvoorbeeld bij een discounter bij je in de buurt, dan kun je samen met je lief een heus watergevecht gaan houden. Ook zou je als alternatief kunnen kiezen voor de aanschaf van een aantal waterballonnen waar je elkaar mee kunt bekogelen. Dit is eveneens een leuke buitenactiviteit voor op warme dagen waarbij je zelf een vorm van verstoppertje in kunt bouwen en als kinderen kunt rondrennen om samen de tijd van je leven te hebben.

5. Picknicken in een park bij je in de buurt

Wanneer je een heerlijk lunch voor twee hebt klaargemaakt, en eventueel wat extra brood hebt ingepakt om de eendjes mee te voeren, dan kun je samen met je lief gaan genieten van een picknick in een park bij je in de buurt. Voor deze picknick kunnen jullie dan een romantische wandeling maken door park en de meest intieme plek kiezen om samen een lunch te delen. Eventueel kun je na de picknick nog samen een (bal)spel gaan spelen om de dag helemaal af te maken.

6. Een spelletjesavond met een prijs

Indien je een spelletjesavond wilt houden samen met je lief, dan kun je deze extra spannend maken door vooraf een bepaalde prijs af te spreken voor de winnaar. Als prijs kun je eigenlijk alles gebruiken wat je maar kunt bedenke en wat met jou en je partner te maken heeft. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen om een bepaalde huishoudelijke klus als inzet te kiezen voor een spel. De verliezer dient deze dan uit te voeren. Voor extra spanning in de relatie kan de prijs ook bestaan uit het uitdoen van een kledingsstuk elke keer als je een ronde verliest. Het scala aan spellen die op een dergelijke avond bespeeld kunnen worden, zijn uiterst divers. Hierbij kun je denken aan:

  • –           kaarten,
  • –           bordspellen,
  • –           videogames.

7. Deel samen een nagerecht of een snack.

Voor een koppel is meestal niets zo romantisch als samen een snack of ander gerecht delen. Hiervoor hoef je overigens niet eens zo veel te doen: alleen een gewoon nagerecht of snack uitkiezen en hier samen met je partner van genieten. Het zou bijvoorbeeld een goedkoop ijsje kunnen zijn, maar even goed een milkshake die je met behulp van twee rietjes samen opdrinkt, twee koekjes of een enorm stuk taart. Uiteraard dien je altijd wel iets te kiezen dat zowel jij als je partner graag eet. Vaak zal de toevoeging van slagroom aan een nagerecht of alles nog lekkerder maken. Het maakt dan helemaal niets meer uit waar je een nagerecht of een ijsje hebt gekocht. Nadat het is bespoten met slagroom en je het kunt delen met je lief is je actie volkomen geslaagd.

8. Een ontspannings- en verwenavond organiseren

Zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten, kun je samen met je partner een heerlijke ontspannings- en verwenavond houden, gewoon in je eigen huis. Je kunt voor een dergelijke avond een heleboel kaarsen branden, massageolie (eventueel met een lekker geurtje) en wellicht wat veren (voor extra prikkeling tijdens de massages) in huis halen. Met andere woorden: een ontspannings- en verwenavond kun je zo duur maken als je zelf wilt zodat je de kosten prima in de hand kunt houden.

9. Thuis een themadiner bereiden en een filmavond houden

Samen met je lief dien je vooraf een aantal gerechten te kiezen die jullie graag samen eten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gerechten uit een bepaald werelddeel of land. Vervolgens ga je samen met je partner de benodigde inkopen doen en de gerechten bereiden. Nadat jullie van het romantische diner hebben genoten, nestelen jullie je romantisch op de bank (of zelfs in bed) om een gratis film te bekijken, bijvoorbeeld via Netflix als je daar een (gratis proef)abonnement op hebt. Uiteraard moet je wel een aantal voorzorgsmaatregelen treffen zodat niemand je gedurende deze avond kan storen, dus: zet jullie telefoons op stil en de trek de stekker van de deurbel uit het stopcontact).

10. Schrijf samen een kort fictief verhaal

Ongeacht waar je samen met je partner verblijft, je kunt altijd samen met hem of haar een fictief verhaal schrijven. Dit kun je je onder andere doen door telkens om beurten één meerdere zinnen op te schrijven zodat er uiteindelijk een grappig (vaak onzinnig) verhaal ontstaat. Het enige materiaal dat je voor deze activiteit nodig hebt is een stuk papier en een pen (of een andere manier om het verhaal te noteren, zoals een smartphone, tablet of laptop)

Ook interessant

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.