Autoverzekering Berekenen - Pagina 2 van 3 - Rekening.be

Autoverzekering Berekenen

6. De verzekeraar van je ouders benaderen

Schermafbeelding 2016-06-01 om 17.23.13Op het moment dat het erg lastig is om als jonge bestuurder een autoverzekering op je eigen naam af te sluiten dan kun je altijd contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij waar je ouders hun verzekering hebben afgesloten. Een aantal verzekeraars zal namelijk extra hun best doen om ook jou binnen hun klantenkring te halen op het moment dat je ouders hier eveneens verzekerd zijn. Zelfs voor een autoverzekering voor jongeren zal dan vaak extra moeite worden gedaan en dat kan uiteraard in je voordeel uitpakken.

Voordat je echter contact opneemt met de verzekeraar van je ouders is het handig om al wat offertes in handen te hebben van andere verzekeringsmaatschappijen. Je kunt dan namelijk de meest voordelige offerte voor een autoverzekering aan deze verzekeraar voorleggen en zo een voordeliger aanbod los te krijgen. Helaas zal niet elke verzekeringsmaatschappij ook werkelijk een interessant aanbod kunnen, of willen, doen, maar dit is zeker als jonge bestuurder het proberen meer dan waard.

7. Aanvullende autoverzekeringen zijn die noodzakelijk?

Schermafbeelding 2016-06-01 om 17.23.02In ons land is het wettelijk zo geregeld dat je als bestuurder van een auto, een autoverzekering afgesloten dient te hebben. Door een BA autoverzekering aan te gaan voldoe je eigenlijk al aan deze wettelijke bepaling omdat deze verzekering aan de minimum eisen van deze wet voldoet. De BA-autoverzekering zal immers de materiële schade en verwondingen dekken van de slachtoffers en deze aan hen vergoeden.

Als bestuurder van een auto ben je echter vrij om deze basisverzekering voor je auto verder aan te vullen met meer waarborgen of met meer aanvullende verzekeringen. Bij een BA-autoverzekering zijn bijvoorbeeld je eigen lichamelijke- en materiële schade namelijk niet gedekt. Je dient deze, als je hiervoor niet aanvullend verzekerd bent dan ook zelfs te betalen. Om die reden kan het vaak nuttig zijn om één, of meerdere, aanvullende autoverzekeringen af te sluiten naast de BA-autoverzekering. Welke aanvullende verzekering je aangaat, hangt geheel af van je persoonlijke wensen en -voorkeuren.

8. Welke aanvullende autoverzekeringen zijn er?

Schermafbeelding 2016-06-01 om 17.23.26
Als je een BA-autoverzekering aan bent gegaan, kun je ervoor kiezen om aanvullende waarborgen mee te verzekering voor extra dekkingen op de betreffende autoverzekering. Daarnaast bestaat er echter ook de mogelijkheid om je extra aanvullend te verzekeren zodat je een nog grotere bescherming geniet. In de verzekeringswereld zijn de volgende aanvullende verzekeringsmogelijkheden bekend:

  • Verzekering rechtsbijstand: deze aanvulling zal zorgen voor bijstand als je bepaalde juridische stappen dient te ondernemen naar aanleiding van bijvoorbeeld een ongeval waar je bij betrokken bent geraakt.
  • Bestuurdersverzekering: met deze aanvulling zullen ook eventuele medische kosten
    worden gedekt die de bestuurder op heeft gelopen, maar eveneens de materiële schade aan het eigen voertuig worden vergoed door de verzekeraar.
  • Pechbijstandsverzekering: als je onderweg met panne staat, zal deze aanvullende bijstand ervoor zorgen dat je ter plekke wordt bijgestaan door een deskundige op het gebied van pechhulp onderweg.
  • Verzekering met bijkomende waarborgen: dit wordt ook wel een omniumverzekering genoemd en hiermee ben je tegen diverse andere schades verzekerd, zoals glasschade, brandschade of schade door diefstal van de auto.
  • Polis garantieverlenging: deze aanvulling is nog niet zo bekend en nog tamelijk nieuw. Het is verzekering waarmee je de garantieperiode van je nieuwe auto met een bepaalde tijd kunt verlengen.

9. Rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering

Schermafbeelding 2016-06-01 om 17.23.34Als je een rechtsbijstandverzekering af hebt gesloten bij je autoverzekering dan geeft deze je recht op juridisch advies en bijstand. In alle gevallen zul je dan recht hebben op vrijblijvende informatie over je rechten, zelfs wanneer er nog geen sprake is van een geschil. Behalve het verstrekken van adviezen kan een rechtsbijstandverzekering bij een autoverzekering eveneens bij gerechtelijke kosten de nodige dekking bieden. Dit kan onder andere van pas komen als de tegenpartij niet bereid is om mee te werken, of ronduit moeilijk doet, maar je desondanks gerechtelijke stappen wilt ondernemen.

Normaal gesproken zullen in dergelijke gevallen de kosten en de erelonen van advocaten, evenals de gerechtskosten,  worden vergoed. Het bedrag dat je hiervoor maximaal vergoed kunt krijgen, staat doorgaans duidelijk vermeld in het verzekeringscontract. Een rechtsbijstandverzekering hoeft overigens niet alleen gekoppeld te zijn aan je autoverzekering, maar kan eveneens verbonden zijn aan andere verzekeringspolissen die je af hebt gesloten bij dezelfde verzekeraar.

10. Bestuurdersverzekering bij je autoverzekering

Schermafbeelding 2016-06-01 om 17.23.53Als je alleen de BA-autoverzekering af hebt gesloten, dan zullen de kosten die je eigen verwonding en die van de schade aan je auto voor je eigen rekening komen. Hier kun je echter verandering in brengen door een aanvullende bestuurdersverzekering erbij aan te gaan. Deze aanvullende verzekering kun je namelijk je deze schades wel verzekeren.

Wanneer je dus een aanvullende bestuurdersverzekering af hebt gesloten, genieten jij en de inzittenden van je auto van de extra bescherming voor lichamelijke schade. Deze aanvullende bestuurdersverzekering si overigens ook geldig op momenten dat je met de auto van een ander onderweg bent en schade veroorzaakt.

In de verzekeringswereld zijn diverse formules voor handen waar je uit kunt kiezen als je een aanvullende bestuurderverzekering af wilt sluiten. Je kunt dus altijd een bestuurdersverzekering kiezen die het beste bij je persoonlijke situatie past. Onder andere de terugbetaling van medische kosten, maar eveneens de uitbetaling van een kapitaal in het geval van invaliditeit zullen bij deze aanvullende verzekering zijn opgenomen.

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.