Kaart informatie

 

Betalen en geld opnemen met een kredietkaart biedt een heleboel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet met veel contant geld op zak op reis te gaan, heb je doorgaans wat extra financiële speelruimte achter de hand, kun je sparen voor interessante kortingen en zelfs rekenen op extra voordelen bij bepaalde partnerbedrijven. Om een kredietkaart aan te vragen kun je bij een heleboel banken, en andere financiële instellingen terecht, zoals bij de Crelan voor onder andere de Crelan MasterCard Gold. Hierna worden de belangrijkste kenmerken en voordelen besproken van deze kredietkaart zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken en de perfecte kredietkaart kunt vinden die naadloos aansluit bij je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Verstrekker van de Crelan MasterCard Gold

De Belgische bank-verzekeraar Crelan is de opvolger van Landbouwkrediet na de aankoop van Centea in het jaar 2011. De hoofdvestiging bevindt zich in Brussel en het bedrijf mag zich de op zes na grootste bank van ons land noemen. In 2014 kondigden de coöperatieve aandeelhouders van Crelan in ons land aan om alle aandelen, die nog in het bezit waren van Crédit Agricole, aan te kopen en op die manier werd Crelan volledig een Belgische bank met een coöperatieve inslag. Onderdelen van Crelan zijn tot op de dag van vandaag:

 • de Keytrade Bank,
 • de Europabank.

Crelan heeft zich toegelegd op diverse financiële diensten en -producten waaronder de verstrekking van kredietkaarten aan particulieren.

Verstrekker van de kredietkaartdiensten

MasterCard Inc. is een bedrijf dat over heel de wereld zogenaamde licenties voor de verstrekking van kredietkaarten uitgeeft. In deze tak van de financiële wereld kan MasterCard worden gezien als één van de grote spelers. Het bedrijf is internationaal actief en je kunt dan ook je MasterCard gebruiken in ruim 200 verschillende landen. Behalve van de kredietkaarten is MasterCard ook wereldwijd bekend van de debetkaart-services:

 • Maestro: een debetbetaalkaart die uitgaat van een unieke pincode,
 • Debit MasterCard: een debetbetaalkaart die uitgaat van een handtekening of van een unieke pincode,
 • Cirrus: een kaart die enkele gebruikt kan worden bij geldautomaten

Spaar&Pluk

Het promotie- en loyaliteitsprogramma Spaar&Pluk staat onder het beheer van Worldline NV en wordt door een aantal grote banken in ons land ondersteund. Wanneer je je hebt geregistreerd dan kun je profiteren van promoties en kortingen bij meerdere partnerbedrijven. Bovendien spaar steeds weer nieuwe aankooppunten als je je kredietkaart gebruikt om een aankoop te doen van minstens 25 euro. De spaarpunten kunnen in worden gewisseld voor extra kortingen bij één van de deelnemende partners. Gegeven kortingen en promotieacties worden door middel van cashback op de uitgavenstaat vermeld, of zullen meteen bij betaling in mindering worden gebracht.

De Crelan MasterCard Gold in vogelvlucht

Jaarlijkse bijdrage43 euro
Kredietopening (voor onbepaalde duur)5000 euro
Minimale bedragen gespreide terugbetalingAlle transacties aan het begin van de eerstvolgende maand van je zichtrekening afgeschreven.
Kosten voor een geldopname–                Kosten voor een geldopname in landen van de Europese Unie: 1 % (minimaal 5 euro),

–                Kosten voor een geldopname in landen buiten de Europese Unie: 4 euro vermeerderd met 1 %

–                Wisselkoersen in niet eurolanden: 2,1 %

Kosten voor een bijkomende kaart43 euro per jaar
Kosten voor een vervangende kaart

(in het geval van verlies of diefstal)

6 euro
VeiligheidElektronische chipkaart,

– MasterCard SecureCode gratis controle door middel van een unieke pincode voor veilig betalen en beheren, In het geval van bij twijfel, of bij argwaan, is het mogelijk om je unieke pincode veranderen aan een Cash & More- of aan een automatisch loket naar keuze.

VerzekeringenReisongevallenverzekering
KlantenserviceCrelan Servicedesk:

Voor informatie over producten en diensten van Crelan bel jet met het nummer 025587111

(op werkdagen van 09.00 uur tot 18.00 uur)

of je stuurt een e-mail naar info@crelan.be.

Bij verlies of diefstal van je kredietkaart bel je zo snel mogelijk (24 uur per dag) met Card Stop onder nummer 070344344.

Een exclusieve reisongevallenverzekering

Onder bepaalde voorwaarden zal de bank Card Company je een buitenlandse reisongevallenverzekering verstrekken. Je moet dan wel je kredietkaart gebruikt hebben voor de betaling van:

–           alle kosten van een vervoersticket naar het buitenland,

–           30 % van de prijs van een georganiseerde reis waarbij het vervoer is inbegrepen,

–           het volledige huurcontract van een auto in het buitenland.

De dekking van deze verzekering bedraagt 100.000 euro en daarmee ben je verzekerd tegen de kosten van:

 • overlijden,
 • blijvende invaliditeit.

Tevens zijn je partner en eventuele kinderen tot 25 jaar meeverzekerd.

Bijzonderheden van de Crelan MasterCard Gold

 • Als coöperant kun je het eerste jaar gratis gebruikmaken van alle voordelen van de Crelan MasterCard Gold,
 • Met deze kredietkaart kun je over heel de wereld veilig en gemakkelijk betalen en geld opnemen.
 • Ook online kun je met de Crelan MasterCard Gold veilig, snel en gemakkelijk betalingen verrichten en aankopen doen,
 • Aan de loketten van Cash & More kun je veilig en snel contant geld opnemen met je Crelan MasterCard Gold,
 • Door met je kredietkaart te betalen kun je in het kader van het Spaar&Pluk programma punten sparen die je vervolgens in kunt wisselen voor interessante voordelen bij diverse deelnemende partnerbedrijven,
 • Verder kun je genieten van uiteenlopende voordelen en kortingen op www.mijnvoordeel.be,
 • Je kunt onder bepaalde voorwaarden genieten van een exclusieve reisongevallenverzekering als houder van de Crelan MasterCard Gold.
 • Een abonnement op Crelan-online.be zorgt ervoor dat je online kunt bankieren en dus alle transacties die met je Crelan MasterCard Gold zijn uitgevoerd kunt controleren. Deze zijn immers overzichtelijk weergegeven in een overzichtsstaat,
 • Steeds zal aan het begin van de maand het opgenomen bedrag van je zichtrekening af worden geschreven.