Easy tips om te besparen op een Netflixabonnement - Rekening.be

Easy tips om te besparen op een Netflixabonnement

Het zal je niet ontgaan zijn in de laatste jaren: Netflix is hot, hot, hot! Je vindt er niet alleen heerlijke films en series die reeds op tv zijn uitgezonden en die alweer een paar jaar oud zijn. Je kan er ook recente, grote producties bekijken. Voor een avondje televisie ben je kortom niet langer afhankelijk van wat de reguliere tv-zenders op het programma hebben staan. Want zeg nu zelf, het is heerlijk om altijd iets te kijken te hebben voor loze uurtjes, en dat allemaal ‘on demand’, waar je wilt en wanneer je wilt. Ook is zonder onderbrekingen als reclames televisie kijken heel wat prettiger.

Netflix maakt tegenwoordig ook in eigen productie spraakmakende films en televisieseries waar iedereen het over heeft. Orange Is The New Black, House of Cards, La Casa de Papel, het is slechts een greep uit het indrukwekkende aanbod dat Netflix online heeft staan en waarmee je heerlijk kunt ‘bingen’. Kenmerkend voor die series is het realistische, rauwe karakter. Op Netflix kan immers een stuk meer dan op reguliere televisie en dat merk je direct.

Uiteraard is het afsluiten van een Netflixabonnement niet gratis. Voor zoveel fantastische content is het natuurlijk onvermijdelijk dat je iedere maand geld kwijt bent voor je Netflixabonnement. Daarom vragen sommige mensen zich terecht af ‘zijn er manieren om geld te besparen op een Netflixabonnement?

Deel je Netflixaccount met vrienden, familie en kennissen

Wanneer je reeds een Netflixabonnement hebt, kan je dat account delen met je vrienden of familie. Per account mag er tegelijkertijd gekeken worden op maximaal vier devices/schermen, ook als die niet verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk. Zo kan je dus zelf heerlijk ‘Friends’ opnieuw kijken, terwijl je ouders zich vermaken met een spannende film. Houd er wel rekening mee dat op meerdere devices kijken niet beschikbaar is onder het goedkoopste abonnement.

Misschien denk je nu ‘maar mag dat wel?’ Netflix heeft zelf in het verleden aangegeven dat je jouw account mag delen. Je kunt bijvoorbeeld met je medekijkers afspreken dat jullie maandelijks de kosten van het abonnement delen. Zo bespaar je al snel enkele euro’s per maand en hebben jullie allemaal toegang tot de beste films en series.

Tevens kan je voor iedereen die het account gebruikt apart kijkersprofielen aanmaken, zodat je altijd precies ziet waar je gebleven bent met een serie en krijgt eenieder op zijn kijkgedrag gebaseerde tips en aanbevelingen voor nieuwe content. Handig én goedkoop!

Pauzeer je account tijdelijk wanneer je een tijdje niet kijkt

Het lijkt misschien een open deur maar er zijn momenten in je leven waarop je nu eenmaal minder tijd hebt om televisie (en dus Netflix) te kijken. Wellicht ben je heel druk met je werk of je gezin bezig. Misschien ben je verwikkeld in een serie die je via een ander kanaal kijkt, zoals reguliere tv,  of een andere streamingdienst. Of je gaat een tijdje op reis. Allemaal duidelijke redenen om je account tijdelijk op pauze te zetten.

Je kan gemakkelijk via je account- en abonnementsopties Netflix tijdelijk pauzeren. Je zegt dus niet je abonnement op, waardoor je het risico loopt dat je meer gaat betalen als ‘nieuwe’ abonnee. Zorg dat je weet op welke dag van de maand jij jouw abonnementsgeld betaalt en handel snel wanneer je zeker weet dat je een maandje minder of helemaal niet naar Netflix zult kijken. Activeer je abonnement weer zodra je tijd genoeg hebt om een nieuwe serie op te pakken.

Kies het juiste Netflixabonnement en bespaar geld

Wist je dat er verschillende Netflixabonnementen bestaan? Zo is er het basic abonnement, het standaard abonnement en het premium abonnement. Voor ieder abonnement gelden andere voorwaarden. Zo kijk je bij het basisabonnement van Netflix via standaardkwaliteit en kan je maar op één scherm tegelijkertijd kijken.

Bij het standaard abonnement is de beeldkwaliteit in HD en kan je tegelijk op twee devices kijken. Wanneer je Netflix ook via je gewone televisiescherm (wellicht een Smart tv) kijkt, valt het aan te raden om minimaal het standaardabonnement te kiezen. Zo weet je zeker dat je series en films er op een groot scherm altijd goed uitzien.

Met het premium abonnement kijk je al jouw favoriete Netflixseries en -films in de best beschikbare kwaliteit: 4K (Ultra-HD). Ideaal dus wanneer jouw televisie gemaakt is voor de hoogste beeldkwaliteit. Ook is het met het premium abonnement toegestaan om Netflix op vier schermen tegelijk te kijken.

Je kan uiteraard geld besparen door over te stappen naar een lager abonnement. Wel gaat dan je beeldkwaliteit iets achteruit maar daar staat tegenover dat je geen supersnelle internetverbinding nodig hebt. Want, hoe hoger de kwaliteit van het beeld, hoe beter je verbinding moet zijn in verband met laden en bufferen.

Je kunt echter ook kiezen voor de tegenovergestelde optie om geld te besparen: een duurder abonnement afsluiten. Hogere abonnementen kan je namelijk delen met meerdere personen en dus kan je de maandelijkse abonnementskosten ook met zijn allen dragen en ben je goedkoper uit dan wanneer je in je eentje betaalt voor een kwalitatief minder abonnement.

Waar voor je geld: haal het meeste uit je Netflixabonnement

De volgende tip is misschien niet een directe bespaartip maar het maakt wel dat je het meeste haalt uit je Netflixabonnement. Zo krijg je dus het meeste waar voor je geld. Netflix heeft een hoop verborgen opties en als je die ten volle weet te benutten, ontdek je veel meer content waar je veel kijkplezier aan kunt beleven.

Je kunt tegenwoordig tevens een flink aantal films en series downloaden. Je doet dat wanneer je verbonden bent met wifi. Zo heb je altijd iets te kijken wanneer jij je op plekken bevindt waar er geen (snelle) internetverbinding is, zoals in een vliegtuig, op reis of andere plaatsen zonder internet. Houd er wel rekening mee dat niet elke serie of film als download wordt aangeboden. Maar het is de ideale manier om toch iets te kijken te hebben wanneer je onderweg bent. Ook prettig wanneer je erop uitgaat en je jouw kinderen in de auto rustig wilt houden tijdens een lange autorit!

Er zijn inmiddels ook allerlei websites die voor jou bijhouden welke nieuwe series en films er toegevoegd zijn of gaan worden, of welke binnenkort gaan verdwijnen van Netflix. Zo weet je altijd zeker dat je niet ineens middenin een serie geconfronteerd wordt met een verwijdering. Ook weet je altijd direct wanneer er nieuwe content gaat verschijnen die helemaal in jouw straatje valt.

Meer tips om alles uit jouw Netflixaccount te halen? Klik dan hier!

Je ziet, er zijn toch nog aardig wat handige tips om geld te besparen op je Netflixabonnement. Veel kijkplezier!

Ook interessant

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.