Waar kan ik geld lenen voor een rijbewijs? - Rekening.be

Waar kan ik geld lenen voor een rijbewijs?

Wist je dat je ook geld kan lenen voor het halen van je rijbewijs?

Jij bent klaar om zelf de baan op te gaan met je wagen en de wijde wereld in te trekken. Alleen, je hebt helemaal nog geen rijbewijs. En je hebt eigenlijk ook geen geld voor theorielessen, de rijschool en je examens. Gelukkig kan je daarvoor wel een lening aangaan.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
Let op: geld lenen kost ook geld!
€ 1200 € 75.000
€ 500 € 10.001
€ 1250 €20.000
€ 500,01 €25.000
Voor relatief kleine uitgaven kan je altijd voor een persoonlijke lening kiezen. Je leent dan een vast bedrag tegen een bepaalde rente. Daarvoor moet je op voorhand exact weten hoeveel het behalen van je rijbewijs gaat kosten, maar je weet dan ook meteen wat je precies zal moeten betalen.

Kan je je uitgaven nog niet op voorhand inschatten? Dan is een doorlopend krediet een betere keuze. Je zet een vooraf bepaalde limiet op je lening, maar binnen dat bedrag kan je wel meer geld lenen als dat nodig is. Je betaalt enkel rente op het bedrag dat je ook echt gespendeerd hebt.

Wat als je geen lening krijgt voor je rijbewijs?

Je kan ook geld lenen bij vrienden of familie. Dat is een goedkopere optie omdat je meestal geen rente moet betalen. Je beschermt jezelf en de schuldeiser, bijvoorbeeld je ouders, wel best door een regeling op papier te zetten. Zo heb je bij eventuele discussies altijd iets om op terug te vallen. Je familie of je vrienden hebben waarschijnlijk wel het beste met je voor, maar je mag niet vergeten dat geld een grote invloed kan hebben op jullie relatie.

Stel jezelf de vraag of het echt wel nodig is om een lening aan te gaan voor je rijbewijs. Misschien moet je ook nog een wagen aankopen en dan lopen de kosten meteen hoog op. Een auto kost geld, niet alleen in aankoop maar ook in brandstof, verzekering en onderhoud. Als je geen wagen nodig hebt voor je werk, kan je misschien beter nog even sparen.

Je kan dus perfect geld lenen om je rijbewijs te behalen, maar denk er zeker goed over na. Geld lenen kost geld en autorijden ook.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
Let op: geld lenen kost ook geld!
€ 1200 € 75.000
€ 500 € 10.001
€ 1250 €20.000
€ 500,01 €25.000

 

Ook interessant

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.