Geldreserve Aanvragen - Rekening.be

Geldreserve Aanvragen

Een geldreserve wordt vaak ook met andere benamingen aangeduid, zoals kredietopening, kredietlijn en doorlopend krediet. Al deze termen geven aan dat het om een krediet betreft dat geen vaste looptijd heeft en steeds weer op kan genomen worden op het moment dat een deel van de geleende geldsom weer terug is betaald. Op die manier heb je dus constant een geldreserve binnen handbereik als je te maken krijgt met onvoorziene kosten.

Een geldreserve is een bepaalde kredietlijn die geopend wordt en je dus een geldbedrag tot je beschikking heb waar je vrij over kunt beschikken en uiteraard ook kunt gebruiken zonder dat daar verantwoording over af hoeft te leggen aan de kredietverstrekker. De kredietlijn zal over het algemeen van kredietverstrekker tot kredietverstrekker kunnen verschillen.

Wellicht het meest kenmerkende aspect van een geldreserve is het variabele rentetarief dat gehanteerd wordt en elke maand weer zal wordei bepaald. Dit heeft alles te maken met het feit dat een geldreserve geen vaste einddatum kent en dus voortdurend weer geld op kunt nemen. Natuurlijk moet je hierbij wel binnen de vooraf vastgestelde kredietlimiet blijven.

1. Hoeveel geldreserve heb je nodig?

Schermafbeelding 2016-06-01 om 20.56.09De grote van de geldreserve zal eveneens van groot belang zijn als je op zoek gaat naar een gunstige leenvorm. Op het moment dat je slechts een geringe geldreserve nodig hebt om bijvoorbeeld een bepaalde aankoop te kunnen doen, dan heb je misschien al genoeg aan een geldreserve van een paar honderd euro.

Door van tevoren vast te stellen hoe groot je geldreserve dient te zijn, voorkom je dat je onbewust teveel geld op gaat nemen van het beschikbare krediet. In bepaalde gevallen is een hogere geldreserve echter wel bittere noodzaak. Het minimum- en maximumbedrag dat je kunt lenen kan dan ook van aanbieder tot aanbieder verschillen. Als je verschillende kredietverstrekker onderling wilt gaan vergelijken kan dit dan ook enorm belangrijk zijn om onnodige leenkosten te voorkomen. Hoe meer geld je immers leent, hoe hoger de rentevergoeding zal zijn die je uiteindelijk dient te betalen. Grotere geldreserves zijn aan het einde van de rit dan ook vaak duurder dan wanneer je minder geld leent. De rentevergoeding die wordt berekend, is immers een percentage van de openstaande schuld.

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.