Renovatielening Simulatie - Rekening.be

Renovatielening Simulatie

 

Er wordt gesproken van een renovatie op het moment dat een gebouw weer in een goede staat wordt gebracht en daarbij voor een deel wordt vernieuwd. De term renoveren betekent dan ook niets meer dan vernieuwen. Een gebouw bij een renovatie kan echter worden verbeterd door middel van het aanbrengen van veranderingen, of door het pand uit te breiden, en dus het oppervlak groter te maken. In bepaalde gevallen zal een gebouw tijdens een renovatie zelfs volledig worden afgebroken, om daarna weer opgebouwd te worden gesloopt.

Renovatielening simulatie maken

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1.200 € 75.000
€ 500,01 € 25.000
Let op: geld lenen kost ook geld!

 1. Verhuizen of renoveren?

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.29.50Sommige mensen zullen het behoorlijk lastig vinden om de keuze te maken tussen verhuizen of hun bestaande woning te renoveren. Aan de ene kant willen ze graag meer woonruimte en/of bepaalde verbeteringen aanbrengen in hun woning. Maar aan de andere kant zijn ze echter ook gehecht aan hun vertrouwde plekje.

Bekijk ook: is een lening wel noodzakelijk?

Ook kan het budget of het bepaalde wettelijke voorschriften bepaalde plannen aardig dwarsbomen. Je wilt dan wel graag verhuizen, maar je krijgt je bestaande woning niet verkocht, je kun de overbruggingskosten niet dragen of een nieuwe woning brengt te veel extra kosten met zich mee. Maar ook als je wilt renoveren, kunnen bepaalde factoren roet in het eten gooien, bijvoorbeeld als de overheid de benodigde vergunningen niet wil verstrekken.

Wanneer je niet zeker weet wat je nu eigenlijk het liefste wilt, dan is het niet verstandig om definitieve stappen te ondernemen. Wel kun je natuurlijk de nodige informatie inwinnen over zowel de verhuismogelijkheden die je hebt als de opties die renovatie binnen handbereik brengt. Op het moment dat je dan een beslissing hebt genomen, hoef je niet meer onnodig lang te wachten voordat je ook echt tot actie over kunt gaan.

2. Simulatie van de renovatielening

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.30.10Op de meeste websites van aanbieders van leningen en kredieten kun je tegenwoordig vaak een zogenaamde leensimulator vinden. Met behulp van deze rekentool is het een peulenschil om binnen een paar minuten te weten te komen hoeveel geld je, tegen welke voorwaarden, kunt lenen bij deze kredietverstrekker.

Het enige dat je hoeft te doen, is de gevraagde persoonlijke- en financiële gegevens invoeren in de daarvoor bestemde velden in de simulator. Op het moment dat je alles in hebt gevuld, zal de simulator berekenen wat je van een bepaalde lening kunt verwachten. Op die manier weet je van tevoren al wat je te wachten zal staan als je besluit om een renovatielening bij een bepaalde financiële instelling aan te gaan.

In een heleboel gevallen kun je eveneens een offerte aanvragen nadat je gebruik hebt gemaakt van een leensimulator. Deze offerte zal je dan vaak via e-mail toe worden gezonden. Wanneer je besluit om de voorgestelde lening af te sluiten dan hoe je dus niet onnodig lang te wachten en kun je direct overgaan tot het doen van een leenaanvraag. Je bespaart zo dus een heleboel tijd en moeite (want je hoeft niet eens een afspraak te maken en langs te gaan op het kantoor van de kredietverstrekker).

3. Bereid je goed voor

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.30.22Een renovatie starten, zal altijd een heleboel voorbereidingen vergen. Niet alleen op financieel, maar absoluut ook op organisatorisch, vlak. Dit wil dus zeggen dat je niet alleen moet zorgen voor de nodige financiële middelen om alle kosten mee te betalen, maar ook voor mankracht en kennis die nodig zal zijn om je plannen ten uitvoer te kunnen brengen.

Vandaag de dag blijkt het internet een enorme bron te zijn van allerlei soorten informatie. Je kunt er dus niet alleen op zoek gaan naar de aanbieder van de meest gunstige renovatielening, maar ook van de meest kundige vaklieden die de verbouwing op zich willen nemen tegen een aantrekkelijk tarief. Dit kun je ondermeer doen door een zogenaamde simulatie uit te voeren op de website van een kredietaanbieder. Natuurlijk kun je ook advies inwinnen bij een fysieke bank, of andere kredietverstrekker.

Hoewel je voor een degelijke voorbereiding wel behoorlijk wat tijd kwijt zul zijn, kun je er beter geen haastklus van maken. Blindelings een renovatielening aangaan bij je vaste bank kan immers betekenen dat je een lening met meer gunstige tarieven laat lopen. De tijd die je steekt in het inwinnen van informatie, en het vergelijken van meerdere opties, zal je uiteindelijk aardig wat kosten kunnen besparen.

Bekijk ook: 

4. Wat is renoveren?

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.30.32 1Door je huis, geheel of gedeeltelijk, te renoveren kun je echter niet alleen verbeteringen aanbrengen, maar ook het woonoppervlak vergroten. Dit kan onder andere nodig zijn als er sprake is van gezinsuitbreiding of als je vanuit huis wilt gaan werken. Een renovatie kan in een aantal gevallen ervoor zorgen dat je moet gaan verhuizen, en dus je vertrouwde stekje moet verlaten. Gehecht zijn aan de eigen woning is voor een heleboel mensen dan ook de belangrijkste reden om over te gaan tot een renovatie.

5. Maak op voorhand een budget

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.30.38Voordat je op zoek gaat naar een renovatielening is het verstandig om na te gaan hoeveel geld je eigenlijk te besteden hebt. Elke maand krijg je namelijk te maken met een aantal vaste lasten, samen met enkele variërende kostenposten. Denk maar een aan de kosten die je periodiek af moet rekenen voor je

  • boodschappen,
  • gas,
  • water,
  • elektriciteit,
  • verzekeringen,
  • abonnementen

Door een begroting te maken van al je inkomsten en uitgaven kun je eenvoudig achterhalen welk bedrag er iedere maand overblijft voor de aflossing van een renovatielening. Door maandelijks ongeveer 100 euro apart te leggen voordat je je budget voor de renovatie gaat berekenen, vang je bovendien onverwachte kosten op zonder dat je aflossing in gevaar zal komen. Bij het bepalen van je budget dien je altijd eerlijk te zijn tegenover jezelf en er bijvoorbeeld moet vanuit te gaan dat het je wel zal lukken om met veel minder rond te komen, of dat je geen rekening hoeft te houden met onverwachte tegenslagen. Dit kan je uiteindelijk immers duur komen te staan en je fors in de (financiële) problemen brengen.

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.