Renovatielening Simulatie - Pagina 3 van 4 - Rekening.be

Renovatielening Simulatie

11. Geen onnodige lange looptijd

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.31.18Extra geld lenen en de looptijd van de lening verlengen, zal overigens ook geen goed alternatief zijn omdat je dan ook te maken krijgt met een groter totaal aan leenkosten. Deze kosten worden weliswaar over een langere periode uitgesmeerd, maar zullen toch echt betaald dienen te worden. Vaak ben je dan zelfs nog aan het aflossen op het moment dat die leuke vakantie al een lange tijd achter de rug is, of dat hippe gadget alweer uit de mode is geraakt.

Door een langere looptijd te kiezen voor de renovatielening, die je af wilt gaan sluiten, heb je maandelijks waarschijnlijk wel wat meer financiële ruimte, maar zit je ook langer aan een schuld vast. Dit kan in bepaalde gevallen niet in je voordeel werken, bijvoorbeeld als je voor een ander doel geld wilt lenen, bijvoorbeeld omdat je te maken krijgt met onverwachte kosten die je niet met eigen financiële middelen op kunt vangen.

12. Kijk welke klussen je zelf kunt doen

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.31.23Nog voordat je geld gaat lenen voor de financiering van een renovatie- of verbouwingsklus dien je te kijken welke klussen je zelf, eventueel met wat hulp van familie, vrienden en kennissen, uit kunt voeren. Dit kan je immers aardig wat geld besparen en de hoogte van de lening eveneens weten te drukken. Uiteraard dien je gespecialiseerde klussen altijd door een vakman uit te laten voeren, maar een laagje grondverf aanbrengen, lukt de meeste mensen doorgaans prima.

Bovendien zijn er dikwijls wel mensen in je familie- of vriendenkring die je graag een handje komen helpen als je aan het renoveren of het verbouwen bent. Je zou bijvoorbeeld die ene vriend kunnen vragen om je muur te betegelen omdat hij dit ook zo fraai in zijn eigen woning heeft gedaan. Zo zijn er vast en zeker nog veel meer mensen in je directe omgeving die, samen met jou, een klus aandurven en je dus leenkosten kunnen besparen.

13. Vergelijk zoveel mogelijk offertes van vaklieden

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.31.27Indien je vaklieden in moet huren om bepaalde renovatie- of verbouwingsklussen uit te voeren, dan is het niet verstandig om met de eerste de beste in zee te gaan. Laat je al evenmin verleiden om met een kennis van een vage kennis zaken te doen (omdat hij bijvoorbeeld net voor zichzelf is begonnen en dus nog een klantenkring op moet bouwen). Niet alleen weet je in dit soort gevallen of de betreffende vakman ook wel vakwerk levert, maar ook kun je niet nagaan of de tarieven wel redelijk zijn die in rekening worden gebracht voor bepaalde werkzaamheden.

Om vakwerk geleverd te krijgen tegen de scherpste prijzen, zul je daarentegen bij meerdere bedrijven een offerte aan kunnen vragen voor de klussen die je gedaan wilt hebben. Sommige bedrijven zullen je voor elke afzonderlijke klus een offerte sturen, maar andere zijn zelfs bereid om de volledige renoavtie- of verbouwing op zich te nemen. Door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken, en uiteraard de daarbij behorende voorwaarden goed door te lezen, kun je voor jezelf bepalen welke vakman je bepaalde werkzaamheden het meest voordelig uit kunt laten voeren. Om zeker te zijn van een goede kwaliteit van de geleverde werkzaamheden kun je, net zoals bij financiële instellingen, online op zoek gaan naar reviews en ervaringen van andere klanten. Deze geven je vaak een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en de betrouwbaarheid van een bepaalde vakman of een bepaald bedrijf.

14. Spreek steeds een deadline af met de vakman

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.31.30Om er zeker van te zijn dat de vakman, die je in hebt gehuurd voor de uitvoering van bepaalde werkzaamheden, niet onnodig veel tijd (en dus manuren) besteedt aan een bepaalde opdracht, doe je er goed aan om vooraf een duidelijke deadline af te spreken. Indien je meerdere werkzaamheden door één bedrijf, of vakman, uit laat voeren dan dien je elke klus afzonderlijk te bespreken en er een deadline aan te hangen.

Verder is het verstandig om zelf de uren te registreren die een bedrijf, of vakman, voor je aan het werk is geweest. Deze informatie kun je dan vergelijken met de rekening die je uiteindelijk hierover zult ontvangen. Wanneer een vakman een deadline niet haalt, kun je bovendien om een compensatie vragen. Hierbij maakt het weinig verschil of de vakman geen juiste inschatting heeft gemaakt van de duur van de werkzaamheden, of dat er andere klussen elders door hem tussendoor zijn genomen. Door het niet behalen van de deadline loopt je renovatie- of verbouwing immers achter op schema. Alleen als er sprake is van aantoonbare onvoorziene omstandigheden zal vragen om een compensatie doorgaans op niets uitlopen.

15. Waardevermeerdering van je woning

Schermafbeelding 2016-05-24 om 10.31.33Een renovatie- of verbouwing zorgt er in de regel voor dat je huis meer waard wordt. De aanpassingen die zijn gedaan zullen immers het leefcomfort of het woonoppervlak vergroten. Een renovatielening zou je dan ook kunnen beschouwen als een soort investering die zichzelf terug moet verdienen als je je woning wilt verkopen.

Natuurlijk moeten de kosten van de renovatie- of verbouwing niet boven de waardevermeerdering van je woning uitstijgen, in dat geval zullen de aanpassingen je alleen maar extra geld kosten. Om dit te voorkomen, dien je voordat je aan de renovatie- of verbouwing begint een kloppende begroting te maken. Hierin vermeld je alle kosten die gemaakt moeten worden, en dus ook de leenkosten van je renovatielening, maar ook de geschatte waardevermeerdering van je woning op het moment dat de aanpassingen zijn voltooid. Indien je zelf niet precies weet hoeveel de waarde van je huis zal stijgen, na de uitvoering van een renovatie of verbouwing, dan kan een makelaar of aannemer je vaak van dienst zijn.

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.