Waar kan je een Mastercard business aanvragen? - Rekening.be

Waar kan je een Mastercard business aanvragen?

Als tientallen jaren is Mastercard met zijn creditcards een vertrouwd platform voor persoonlijke en zakelijke betalingen. Als ondernemer weet je vast al dat het belangrijk is dat je over flexibele betaalvormen kunt beschikken. Voor zowel nationale als internationale betalingen is een creditcard onontbeerlijk. Voor vrijwel alle zaken die je online koopt op rekening van jouw bedrijf, zoals inventaris, het betalen van openstaande facturen en het boeken van zakenreizen, is een creditcard een flexibel, snel en veilig betaalmiddel.

Niet alleen is het handig als je zelf die betalingen kunt doen, ook voor financieel gemachtigden binnen jouw bedrijf is het een handige betaalvorm. Medewerkers hoeven nooit meer iedere uitgave met je te overleggen waardoor je veel tijd bespaart. Doe je internationaal vaak aankopen of betalingen? Dan is een creditcard helemaal een must. Het internationale betalingsverkeer tussen klanten en bedrijven uit verschillende landen geschiedt bijna altijd door middel van de  creditcard. Een modern bedrijf kan dan ook vrijwel niet zonder het betaalgemak van een Mastercard Business. We leggen je in dit artikel uit hoe en waar je de Mastercard business kunt aanvragen, dé perfecte creditcard voor ondernemers en bedrijven.

De Mastercard business: veel voordelen als ondernemer

Creditcards zijn er in allerlei vormen. Er is natuurlijk de particuliere creditcard die je gebruikt wanneer je aankopen van persoonlijke aard doet. De Mastercard business is echter volledig toegespitst op de behoeftes van ondernemers en bedrijven.

De Mastercard business is gekoppeld aan je bedrijf en de werknemers en dat betekent natuurlijk dat je meerdere creditcards kunt aanvragen. Heel handig wanneer je personeel bijvoorbeeld regelmatig op zakenreis gaat. Je kunt zo gemakkelijk op een later tijdstip alle betalingen controleren. Ook zit je personeel dan nooit zonder betaalmiddel op de plaats van bestemming en hoeven ze niet in te zitten over het voorschieten van alle reiskosten uit eigen zak. Een Mastercard Business biedt dus wereldwijd betaalgemak en is bovendien één van de meest geaccepteerde creditcards.

Je kunt alle kosten van de kaart en alle uitgaven die ermee gedaan zijn ook altijd makkelijk en snel online raadplegen. Ook wanneer je werknemers niet op zakenreis zijn maar wel regelmatig aankopen moeten doen om je bedrijf draaiende te houden, is de Mastercard Business een ideale, flexibele betaalvorm. Je online overzichten kan je vervolgens eenvoudig verwerken in je boekhouding zodat je altijd goed het overzicht houdt over de inkomsten, uitgaven en geldstromen binnen jouw onderneming.

Met Mastercard Business ben je altijd goed verzekerd

Als ondernemer is het prettig om te weten dat alle aankopen die gedaan worden met de Mastercard Business allemaal verzekerd zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan diefstal, oplichting maar ook val- en stootschade zijn inbegrepen in de aankoopverzekering. Zowel voor grote als kleine bedrijven is die extra zekerheid één van de grootste voordelen; je hoeft immers niet meer apart verzekering aan te schaffen voor je aankopen want deze zijn standaard 180 dagen verzekerd na aankoop. Geen extra kosten meer, dus.

Naast een aankoopverzekering, biedt de Mastercard Business ook gratis een reisongevallenverzekering voor zakenreizen aan die met de kaart zijn betaald. Dat scheelt jou op jaarbasis honderden of zelfs duizenden euro’s wanneer je die verzekering apart zou moeten aanschaffen voor iedere zakenreis van jezelf of je werknemers. Onderdeel van het gratis verzekeringspakket bij de Mastercard Business is tevens de personenbijstand. Bij een noodgeval kan je beroep op die verzekering wanneer je onverwachts en wegens dringende redenen zoals een ongeluk of ernstige ziekte moet repatriëren. Jij en jouw medewerkers gaan dus voortaan goed verzekerd op zakenreis!

De Mastercard Business: modern betaalgemak voor grote en kleine ondernemers.

Of je nu kleine of grote aankopen doet, de Mastercard Business speelt handig in op de ontwikkelingen in de huidige markt. Zo kan je de Mastercard Business koppelen aan een smartwatch en hoef je niet eens meer de kaart tevoorschijn te halen wanneer je wilt betalen op sommige plekken. Tevens is de Mastercard Business natuurlijk voorzien van de optie contactloos betalen: helemaal van deze tijd.

Betaalgemak voor terugkerende betalingen is voor kleine én grote ondernemers vaak een tijdrovende klus. Je kunt jouw Mastercard Business echter met een paar simpele handelingen vanuit de online omgeving van je kaart zo instellen dat je bepaalde bedrijven waar je op gezette tijden aankopen doet, automatisch betaalt. Daarnaast is ook handig dat je eventuele extra kaarten voor je medewerkers zo kunt instellen dat ze fungeren als een prepaid creditkaart. Je stort dan een bedrag op de kaart zodat de kaarthouder nooit meer uit kan geven dan strikt noodzakelijk.

Een Mastercard Business aanvragen kan je op deze plekken doen

Niet alleen wordt de Mastercard Business op veel plekken geaccepteerd, ook is de kaart bij veel financiële instellingen te verkrijgen. Je kunt bij jouw bank navraag doen of zij met Mastercard werken en dan de kaart aanvragen. Je geniet dan natuurlijk van de vaste voordelen die Mastercard Business biedt aan haar klanten. Vaak biedt je bank ook nog extra korting op de jaarlijkse kosten van de kaart als je bij hen al een betaalpakket hebt lopen voor jouw onderneming. Tevens hanteert je bank regelmatig welkomstkorting zodat je in een eerste half jaar of zelfs heel jaar, voor een interessante prijs kunt kennismaken met de kaart.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de Mastercard Business aan te vragen via andere financiële instellingen. Veel winkels en andere bedrijven bieden in house die kaart aan voor vaste klanten maar tevens iedereen die alleen in de kaart geïnteresseerd is. Vaak kan je met de kaart automatisch sparen voor interessante kortingen of voor gratis vliegtickets bij Belgische en Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Spaarprogramma’s zijn een leuke bijkomstigheid van de Mastercard Business. Gezien je de kaart waarschijnlijk regelmatig zult gebruiken, is het extra interessant wanneer je betaalgedrag jou ook nog eens allerlei gratis extraatjes en cadeaus oplevert.

Ook interessant

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.