Waar maak je een simulatie van een autolening? - Rekening.be

Waar maak je een simulatie van een autolening?

Heb je na lang zoeken eindelijk je droomwagen gevonden? Dé auto die je hart sneller doet slaan? Maar twijfel je of je voldoende budget hebt voor deze aankoop? Overweeg dan zeker om een lening aan te gaan. Via online tools kan je bovendien een handige simulatie maken. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Een nieuwe wagen kan een dure aankoop zijn. Zelfs als je op de tweedehandsmarkt kijkt, moet je al snel enkele duizenden euro’s neertellen. Om dan nog maar te zwijgen over de kosten voor de verzekering die je moet afsluiten, het onderhoud, de brandstof, enzovoort. Een autolening afsluiten kan dan ook een handige oplossing zijn.

AanbiederGratis adviesSimuleer een autolening (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagen.
Tip: leen tot 120% van uw voertuig.
Tip: leen 100% van uw voertuig en tot wel € 75.000.
Let op: geld lenen kost ook geld!

Online tool

Heel veel banken en verzekeringsinstellingen bieden verschillende formules voor een autolening aan. Vooraleer je er een afsluit, vergelijk je dus best een paar opties om te zien wat het best aansluit bij jouw noden. Zie je door de bomen het bos niet meer? En weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Geen paniek, er bestaan een heleboel handige online tools waarbij je een simulatie van je autolening kan maken. Zo kan je je informeren zonder dat je ervoor naar een bank- of verzekeringskantoor moet. Handig!

Via onder andere deze site kan je zo’n simulatie uitvoeren. Eerst moet je het gewenste bedrag aanduiden dat je wil lenen. Dat kan tussen 2.500 en 50.000 euro liggen. Daarna geef je aan hoeveel je maandelijks wil afbetalen. Tot slot moet je ook de gewenste looptijd van je lening aangeven. Die moet tussen de 24 en 60 maanden liggen.

Simulatie

AanbiederGratis adviesSimuleer een autolening (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagen.
Tip: leen tot 120% van uw voertuig.
Tip: leen 100% van uw voertuig en tot wel € 75.000.
Let op: geld lenen kost ook geld!

Op basis van die gegevens maakt de tool een simulatie en krijg je meteen te zien wat de beste optie voor je is. Ook het jaarlijkse kostenpercentage, de rentevoet en de totale kostprijs worden meegegeven. Bij veel online tools kan je de lening dan meteen aanvragen door je gegevens achter te laten. Fluitje van een cent dus.

Niets staat de aankoop van je nieuwe auto dus nog in de weg. Informeer je goed over de verschillende opties voor een autolening, maak een simulatie en voor je het weet cruise je door de straten in je droomwagen.

Ook interessant

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.